0
Onze megastore Service Contact
Mackie

Mackie

 (De volgende 94 artikelen tonen.)
Display als
rooster
lijst
Sorteren:
Categorie
Merk Mackie Serie
  • DL

  • DRM

  • EleMent

  • MR

  • Onyx

  • ProFXv3

  • SRM

  • SRT

  • Thump

Mackie

Mackie - LOUD Technologies Inc.
Sinds 1989 bestaat deze fabrikant in Seatlle, USA. Daar waar zowel Boeing als Microsoft hun bakermat hebben, ontwikkelt de firma LOUD-Technologies (waartoe Mackie, Tapco en EAW behoren) en producten die als doel hebben, een marktleidende positie te hebben.
Het merk Mackie staat voor technisch innovatieve High-End producten. Of het nu om mixers gaat zoals de roemruchte Mackie TT-24 of boxen zoals de nieuw-ontwikkelde Mackie SRM-350, de digitale studio-mixer Mackie dXb, desktop producten zoals de Mackie Spike of Onyx serie. Alle producten hebben alleen zijn baanbrekende producten, zijn beter en wekken begeertes op bij muzikanten met verstand van zaken.
De geschiedenis van Mackie gaat terug naar 1969 en het kleine Amerikaanse stadje Mukilteo in de staat Washington. Hier richtte Greg Mackie, samen met zijn bedrijfspartner Martin Schnieder, een bedrijfje op onder de naam TAPCO. Daarvoor was hij bezig, naast zijn liefde voor rockmuziek, met de fabricage van Custom Guitar Amps en PA-luidsprekers. Zeer snel bemerkte hij het gat in de markt op het gebied van goedkope mixers. Hij wilde nieuwe mixer die uitermate goed geschikt was voor de hoge niveaus van de rockmuziek. Met deze ontdekking was TAPCO geboren. Het bedrijf bleef groeien en al snel werden er verdere mixers gebouwd op basis van de Tapco 6000 en Tapco 6100R.
In 1977 verliet Greg Mackie de firma Tapco. Hij wilde zich bezig gaan houden met de ontwikkeling van analyzers, crossovers en EQ’s en ander 19” apparatuur. Zijn vrije tijd bestede hij als muzikant. In 1989 was het dan zover: Greg richtte een bedrijf op onder zijn eigen naam. Ook dit bedrijf groeide en ontwikkelde zich tot een serieuze concurrent. Het samenspel van heldere en realistische bedrijfs- en marktanalyses, ingenieurs- en ontwikkelingsarbeid, afwerkingskwaliteit en kwaliteitsbewustzijn plus een goed marketingconcept hebben van het bedrijf gemaakt wat het vandaag de dag is.
De prijs-kwaliteitsverhouding bewijst dat de producten van Mackie nagenoeg onverslaanbaar zijn. Sinds jaar en dag heeft Mackie zich op de audiomarkt wereldwijd gevestigd en behoort het tot een van de succesvolste ondernemingen in de branche. De producten van Mackie zijn zeer geliefd onder professionals zoals Elton John, Aerosmith, Bryan Adams, Herbert Grönemeyer en vele anderen vertrouwen op de kwaliteit van deze Amerikaanse fabrikant.
In het jaar 2003 bracht Mackie een nieuwe productlinie op de markt onder de naam van Gregs eerste bedrijf:
TAPCO (made by Mackie)
Onder de naam Tapco maakt Mackie instap-equipment voor Live- en studiotoepassingen. Deze producten definiëren de prijs-kwaliteitverhouding opnieuw. Daarnaast presenteerde de onderneming in 2003/04 talrijke nieuwe producten op het gebied van Pro Audio en Recording.