Guitar Gallery Logo
0
Onze megastore
Service
Contact

Welkom in onze Guitar Gallery

- Exemplarisch wordt elke gitaar voor U gefotografeerd. -

Wij houden van gitaren

Gitaren zijn, sinds het ontstaan van Musik Produktiv in het jaar 1974, het parade paardje van onze oprichter Günter Zierenberg. Rondom de jaarwisseling 2009/10 was in onze winkel in Ibbenbüren de grootte opening der "edel show room bijzondere gitaarmodellen". Deze ruimte had een optische verjongingskuur ondergaan & daarbij rees de prangende vraag "waarom eigenlijk zo`n unieke plaats op het internet nog niet vindbaar is?" Uit dit gedachtegoed ontstond al gauw een innoverend project, met de evenzo experimentele naam "Guitar Gallery". Tevens kon men al snel de volgende domeinnaam registreren: guitar-gallery.de. Een fenomeen was geboren.

Galerij

Belangrijk is aan te geven waarin nu juist deze Guitar Gallery verschillend is van menig andere Online-Shop? Eenvoudig: U koopt Uw lievelingsexemplaar niet grofweg alleen naar type aanduiding of artikelnummer. Wij hebben daar een ietwat andere procedure. Deze procedure maakt het namelijk mogelijk, uw expliciete keuze/ model aan de hand van gedetailleerde foto`s nauwkeurig onder de loep te nemen. En is het dan mogelijkerwijze zo dat meerdere exemplaren van een model voorradig zijn, heeft U vervolgens een luxe probleem. De ontstane keuze mogelijkheden vertalen zich namelijk in "welke schakering van de houtnerf U bij model A meer bevalt" en /of "welke vintagebehandeling bij model B uw goedkeuring kan doorstaan". Deze unieke keuze mogelijkheden maakt onze Guitar-Gallery naar wat hij dient te zijn - namelijk een Galerij - en mede daardoor kan elke nauwkeurig gefotografeerde & gedocumenteerde gitaar U ter koop worden aangeboden.

Variatie aan modellen

Daar alle begin moeilijk is, moest ook onze guitar gallery klein beginnen. Echter al snel kon men de uiting „ klein maar fijn“ tot iets uit het verleden beschouwen. Ondertussen behoort het assortiment & de daaraan verbonden honderdtal keuze mogelijkheden aan gitaar- bass- modellen van illustere fabrikanten als Fender, Gibson, Gretsch, Friedman, Paul Reed Smith, Nik Huber, Haar, Duesenberg, Sandberg, Music Man e.t.c. tot ons winkel-/magazijn -bestand. Bovendien is het zo dat ons assortiment regelmatig wordt "ge- up-to-date". Een regelmatig bezoekje aan deze Gallery is om deze reden zeer aan te bevelen. Indien Uw gewenste lievelingsexemplaar heden nog niet tot onze keuze mogelijkheden behoort, kan dat morgen al weer heel anders zijn.

Omruil

Indien er in de muziekbranche nog iets eigenzinniger is als gitaristen, dan zijn het wel gitaarverkopers. Hun verhouding tot het product wat ze verkopen is zo doordrenkt met passie, dat daarbij vergeleken de liefde van menig auto-freak tot hun heilige koe geheel verbleekt. Om die reden is het niet verwonderlijk, dat degene die onze gitaarafdeling vertegenwoordigen hun arsenaal aan relikwieën vurig koestert. Mocht u onverhoopt op onze website niet de gewenste informatie aantreffen, dan verwijzen wij U gaarne naar onze telefoonlijst. Dit alles om onze specialisten met uw vragen nog beter te kunnen bereiken. Tevens bestaat er natuurlijk de mogelijkheid van E-Mail verkeer. Wederom staan wij ook hier weer geheel open voor Uw vragen, feedback & ideeën. Onze Guitar Gallery dient ook Uw Guitar Gallery te zijn.

Ons team stelt zich voor

 • Tom Wolf

  Tom Wolf

  Toen ik lang gelden (lang geleden, heel lang geleden) de eerste gitaarlicks probeerde, speelden al mijn helden en / of Fender- of Gibson-gitaren. Daaraan is tot op vandaag de dag, interessant genoeg, niets veranderd. Door de jaren heen is ook mijn liefde voor de klassieke amerikaanse electrische gitaren gebleven. Ik ben al meer dan 30 jaar in de muziekbranche actief en heb daardoor privé & beroepsmatig al veel met verschillende modellen & uitvoeringen te doen gehad. Mijn chef heeft zich al eens laten ontvallen, dat hij vermoedt dat ik al mijn in de "edel showroom bevindende gitaren" liefkozend bij de voornaam kan noemen. Dit berust maar voor 50 % op de waarheid: Ik heb ze de namen ook gegeven!

 • Andreas Köster

  Andreas Köster

  Beter laat dan nooit: toen ik na 7 jaar geploeter op de piano merkte, dat ik als toetsen specialist relatief zonder talent was geboren (bovendien viel het vrouwelijke deel van ’t publiek in ieder geval meer op onze frontmannen!), wisselde ik naar de snaarinstrumenten en begon als 14-jarige mijn actieve carrière als gitarist in een bruiloftsband. Terugdenkend en 2000 gespeelde optredens in ca. 33 jaar later ben ik ervan overtuigd dat ene "herman brood met z'n biografie" mijn werkelijke credo aangaande de wereld van "sex, drugs & rock 'n' roll" dicteerde. Het zij zo.

  Mijn eerste optreden bij Musik Produktiv had ik in 1981 als praktijkman in de p.a. afdeling. Na enige omzwervingen ben ik uiteindelijk op de Internet afdeling van Musik Produktiv belandt. Ik ben daar verantwoordelijk voor de foto`s die ten toon worden gespreid in de Guitar Gallery. In de donkere kamer dien ik mij dan vervolgens te troosten met de gedachte dat ik die mooie nieuwe verworvenheden van de „ guitar gallery enkel maar kortstondig en niet voor altijd mag koesteren. Ook hier weer het motto: het zij zo.

 • Günter Zierenberg

  Günter Zierenberg

  In den beginne, toen ik begin 70er jaren aan mijn theewater begon te voelen dat opleiding en/of Top-40 band optredens op den duur toch niet alles op deze aardkloot mag en kan zijn, op dat moment heeft ons aller Odo, de beschermheilige der muzikanten, zich geroepen gevoelt om mij het pad van “oprichting van een muziekzaak met speciale allure” op te duwen. Dat Musik Produktiv zich in de daaropvolgende jaren tot een zeer gerenommeerd uithangbord ontwikkelde en zich daarbij als label ontpopte tot een inmiddels 40 jaar voortdurende uitdaging, ligt mede aan ons buitengewone personeel. Een heerlijk stel medewerkers, dat zich altijd weer geroepen voelt en bereid is, innoverende ideeën en gedachtespinsels in de praktijk om te zetten en uit te proberen.

  De Guitar Gallery is momenteel mijn oogappel en lievelingsbaby. Toen ik 10 jaar geleden van ‘t idee zwanger werd, was een reële omzetting op generlei wijze denkbaar. De aanschaf van Digitale camera`s een onbetaalbare utopie en daarbij nog een toentertijd ondoordringbaar World Wide Web. Alles ingrediënten voor een beperkte mogelijkheid van digitale data verwerking. Dat wij U, na de inmiddels overwonnen digitale problemen, een der exclusiefste Online-Shops voor gitaren kunnen aanbieden, maakt mij een blij mens.