0
Onze megastore
Service
Contact
Friedman

Friedman

 (De volgende 135 artikelen tonen.)
Display als
lijst
Sorteren
Categorie
Merk Friedman Serie
  • Vintage S

  • Vintage T

Friedman

Voor veel gitaristen heeft de naam Dave Friedmand niet dezelfde naamsbekendheid als bijvoorbeeld Van Halen, Steve Stevens of Jerry Cantrell. Maar zonder de vakkundige handen van deze Friedman, klonken deze heren, en nog veel meer gitaristen, niet zoals wij ze nu kennen.
In zijn bedrijf Rack Systems heeft hij de afgelopen 25 jaar uitrusting gebouwd en gerepareerd. Rack Systems heet zich in road-bestendige, hoogwaardige Switching-Systems, geraffineerde Racks en pedalboards gespecialiseerd. Friedmans innovatieve designs zijn in de wereld van professioneel tourende gitaristen tot legende geworden en de meer dan minutieus gebouwde Rack System producten hebben wereldwijd een trouwe klantenkring.
De aanpassing van versterkers naar de exacte klankspecificaties van hun bezitters, was jarenlang een van Friedman’s bijzondere service-onderdelen. Zijn omvangrijke ervaring met het bouwen van reusachtige rigs voor de crème de la crème van de topgitaristen en de versterkers modificeren tot zij perfect waren, hebben Friedman geïnspireerd onder de naam Friedman Amplification een eigen versterkerserie te ontwikkelen. Een première voor Friedman, die normaalgesproken slechts op de achtergrond een sterrol vervult.
Vroeger had je eerst bekendheid nodig voordat Dave Friedman een amp voor je bouwde of aanpaste, nu zijn deze voor iedereen toegankelijk.