0
Onze megastore
Service
Contact
Drums en Percussie
Merk Boomwhackers

Boomwhackers

De bonte Boomwhacker Musical Tubes zijn ook in Duitsland al enige tijd een succesnummer in het klaslokaal. Het concept is simpel maar geniaal tegelijk; door kunststof buizen in verschillende lengtes te maken, kunnen alle noten van een toonladder worden geproduceerd. Elke kleur representeert een andere noot, zo is de rode buis een C.

Door het op verschillende wijze slaan van de bonte percussiestaven, bijvoorbeeld tegen de grond, tafel, hand of knie, produceert de Boomwhacker een geluid. Wanneer ze tegen elkaar worden geslagen, zijn intervallen hoorbaar, plat met de hand op de onderkant geslagen maken zijn een knallend geluid, de zogenaamde 'Floor-shots'. Hoe u ook wilt spelen, u leert het in een handomdraai! Letterlijk. Het lichte gewicht en de stevigheid van het materiaal maken van de Boomwhacker een nagenoeg onbreekbare speelkameraad.

Door de goedkope aanschaf en de uiterst eenvoudige speelbaarheid is de Boomwhacker ideaal voor groepsprojecten in het muziekonderwijs. Ze zijn erg geliefd op kleuterscholen en het basisonderwijs maar ook bij muziektherapeuten. Een set bestaat normaal gesproken uit 5 to 8 klankbuizen die naar gelang de uitvoering pentatonisch, diatonisch of chromatisch zijn gestemd. De diatonische standaarset bestaat bijvoorbeeld uit de noten: C', D', E', F', G', A', B' en C", de chromatische set heeft slechts de halfnoten C#, D#, F#, G# en A#. Door de optioneel verkrijgbare Octaafklep zijn de Boomwhackers nog een octaaf te verhogen.

De naam Boomwhacker komt voort uit een samentrekking van de woorden 'boom' (de beschrijving van een luid geluid) en het Engelse 'whack' wat zoiets betekent als 'mep' of 'klap'. Boomwhackers kunnen zuiver als ritme worden bespeeld maar zijn ook geschikt om een melodie mee te spelen.

Uiteraard zijn bij ons ook de nodige leerboeken te krijgen. Kijkt u daarvoor in de categorie 'boeken' of zoek op 'boomwacker boek'.