0
Onze megastore
Service
Contact
Richter-harmonica C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LB
Richter-harmonica C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LBRichter-harmonica C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LBRichter-harmonica C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LB

C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LB

 • Toonsoort: Bb/B
 • Stemming: Laag
 • Aantal Stemtongen: 20
 • Uitvoering deksel: RVS
 • Materiaal Mondharmonika-Body: Aluminium
 • Materiaal rietplaat: Nikkel
 • Materiaal Rietplaat: RVS
 • Dikte rietplaat: 1,0 mm
 • Lengte: 10,0 cm
 • Leveringsomvang: Mondharmonica, poetsdoek, Etui
 • Geproduceerd in: Duitsland
 meer
 minder

C.A. Seydel Söhne Blues 1847 Noble LB · Richter-harmonica

De 1847 Noble Low, een octaaf lager gestemd, is nu verkrijgbaar in een nieuw ontwerp met een 20% dikkere kam en diepgetrokken geluidsafdekkingen. Het toetsenbereik varieert van LF # (Low Fis) tot LLE (double deep E). Hiermee vult Seydel zijn populaire 1847-modellen aan met roestvrijstalen rietjes tot in het extreme basbereik.

De dubbel-laaggestemde modellen (LL) zijn zelfs twee octaven lager gestemd dan normaal: Seydel's 1847 LLE is de diepste Richter-mondharmonica ter wereld.

Vergeleken met "normaal" gestemde modellen hebben diep gestemde mondharmonica's een zeer sonore, ietwat zachtere, onopvallende klank en worden daarom vaak gebruikt voor begeleiding (voor akkoorden en baslijnen) of als solo-instrumenten. Hun geluid doet denken aan een tenorsaxofoon, een trombone of zelfs een tuba, vooral bij het spelen met een versterker. Dit vergroot het gebruiksbereik van de mondharmonica enorm en opent veel nieuwe mogelijkheden voor de speler.

Om het gewenste geluid uit de diepgestemde instrumenten op te wekken, hebben de tonen volume nodig: de tongen moeten een voldoende grote resonantieruimte krijgen en pas dan klinkt het instrument overeenkomstig vet en luid. De nieuwe, ongeveer 20% dikkere, zwart geanodiseerde aluminium kambehuizing en de hogere geluidskappen helpen. Speciale kleppen zorgen voor een zeer goede luchtdichtheid, zelfs in het extreem lage bereik.

Deze ontwerpwijziging heeft een positieve invloed gehad op de klank en toonregeling van de 1847 Noble Low. Aan de ene kant wordt de speler aangemoedigd om tijdens het spelen zijn mond iets breder te openen dan normaal, waardoor het geluid automatisch een groter resonantievolume krijgt. Aan de andere kant verbetert het grotere volume van de kamopeningen de luchtstroom aanzienlijk, vooral voor de lage tonen. Het geluid neemt toe in volume en reageert veel beter.

Dankzij de diepgetrokken geluidsafdekkingen zijn vervelende klikgeluiden definitief verleden tijd en wordt de geluidsprojectie naar de luisteraar sterk verbeterd.

Met de Noble 1847 presenteert het bedrijf C. A. Seydel Söhne de consequente verdere ontwikkeling van de succesvolle bluesmodellen 1847 met roestvrijstalen riet.

De nieuwe roestvrijstalen geluidskappen zijn gematteerd en voorzien van zijopeningen. Dit zorgt voor een optimale geluidsprojectie en luchtdrukverdeling met afgedekt spel en ziet er bovendien stijlvol uit.

De nieuwe kambehuizing van dimensionaal gefreesd aluminium, zwart geanodiseerd en een lasergegraveerd Seydel-logo op de achterkant, zorgt voor een zeer goede strakheid en een verbeterd gevoel door het hogere gewicht van het instrument.

De voelbare, lenticulaire sleutelsticker is slijtvast en vermindert het risico dat het instrument ondersteboven wordt gehouden, zelfs in het donker.

De 1847 Noble heeft ook de beproefde, corrosievrije, fijngesneden rietplaten van nikkelzilver met roestvrijstalen schroeven en minimale toleranties voor het riet voor de beste toonregeling tijdens het spelen.

De Blues 1847 Noble-modellen zijn in de fabriek zeer nauwkeurig afgesteld en uitgerust met het stabiele en duurzame riet van roestvrij staal met roestvrijstalen klinknagels, die zorgen voor een optimale toonrespons en een vol geluid.

De Noble 1847 is het hoogtepunt van de Blues Harmonica-familie uit 1847. Een compromisloos instrument, gebouwd met de beste materialen en Seydels met meer dan 170 jaar ervaring in het bouwen van mondharmonica.

De Noble Low uit 1847 is ook verkrijgbaar in de lage toetsen LF # tot LLE.

In de diepe varianten van de 1847 Noble zijn de lagere geluidsdeksels conisch van vorm en minimaliseren zo het slaan van de eerste en tweede trekrieten, zelfs bij luid spelen.
 meer
 minder

Beoordelingen

bij dit product is nog geen beoordeling afgegeven
 meer
 minder
incl. BTW, Gratis verzending
Op middellange termijn beschikbaar
Beschikbaar in ca. 1-2 weken
Op mijn verlanglijst
Artikelnr.:
10106258
in assortiment sinds:
05/2018
GTIN:
04250331221735
Afdrukvoorbeeld
Advies & Support
Afdeling blaasinstrumenten
Eva-Maria Osterbrink
Afdeling blaasinstrumenten
[email protected]

Bestel Hotline
+49 5451 909-0 (Duits, Engels)
[email protected]

Toebehoren

 • Harp houder
  K&M 16415 Harmonica Holder
  K&M 16415 Harmonica Holder
  € 16,50
 • Harp houder
  Hohner HOAC008
  Hohner HOAC008
  € 15,-
 • Leerboek
  Voggenreiter Dieter Kropp's Blues Harp Schule 2
  Voggenreiter Dieter Kropp's Blues Harp Schule 2
  € 26,95
 • Harmonica tas
  C.A. Seydel Söhne Beltbag for Blues Harp
  C.A. Seydel Söhne Beltbag for Blues Harp
  € 11,90