0
Onze megastore
Service
Contact
Blokfluiten
  • Sopraanblokfluiten

  • Altblokfluiten

  • Beginnersblokfluiten

Merk Mollenhauer Serie Prima

Mollenhauer Prima

De Prima-serie van de Duitse blokfluitfabrikant Mollenhauer combineert de ongevoeligheid van kunststof met de warme klank van hout.

Het kopstuk van deze serie is gemaakt van hoogwaardig kunststof en zorgt er zo voor dat het bijzonder ongevoelig is. Dankzij het onderste deel van perenhout kunnen de Prima-recorders, ondanks het plastic gehalte, een vol en warm geluid opwekken.

De recorders van de Prima-serie bieden dus een speciale instapprijs: hoogwaardige materialen en zorgvuldig vakmanschap zorgen samen voor een overtuigende prijs-prestatieverhouding.

Naast het instrument zelf bevat de levering een katoenen tas, een plastic wisserstokje, een vingerzettingstabel en onderhoudsinstructies evenals een garantieverklaring

De blokfluiten van de Prima-serie zijn verkrijgbaar als sopraanblokfluiten, pentatonische sopraanblokfluiten en als altblokfluiten.

Barok of Duitse vingerzetting?

De meeste schoolrecorders worden nog steeds in beide vingerzettingen aangeboden, zodat bij de aankoop een beslissing voor de een of de ander moet worden genomen.

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk is de toon F (sopraan), die aanvankelijk gemakkelijker te begrijpen is met de Duitse vingerzetting. Er moet echter rekening mee worden gehouden dat deze vereenvoudiging met intonatietekorten wordt gekocht zodra u de masterschaal van het instrument verlaat: zelfs met de F-scherpe, meer gecompliceerde grepen zijn nodig om een ​​schone intonatie te bereiken.

Moderne blokfluitscholen hebben hun methodologie daarom afgestemd op de barokvingerzetting, die - als ze op de juiste manier wordt onderwezen - niet moeilijker is voor jongere studenten om te leren.

Een veelgemaakte fout

De dubbele gaten C / C sharp en D / Dis (sopraanblokfluit) worden vaak beschouwd als de kenmerken van de barokke vingerzetting. De dubbele gaten zijn mogelijk met beide vingerzettingen.

De barokke vingerzetting is gemakkelijk te herkennen aan het toongat 5, dat groter is dan de Duitse vingerzetting.