0
Onze megastore
Service
Contact
Blaasinstrumenten
  • Saxofoons
  • Mondstukken voor blaasintrumenten

  • Rieten en Accessoires

Merk Selmer Serie
  • Axos

  • Reference

  • S 80

  • Soloist

  • Standard

  • Super Action

Selmer

Over de Selmer broers
De story van Selmer begon toen de broers Alexandre en Henri Selmer eind van de 19de eeuw hun studie van de klarinet aan het Conservatoire de Paris hebben afgerond. Rond 1900 had Henri Selmer al een goede reputatie wat zijn rietbladeren en mondstukken betreft. Hij besliste toen om een winkel in Parijs te opnenen met een eigen garage voor reparaties.

Instrumentenbouw

Later begon hij ook klarinetten te produceren. Ondertussen was zijn broer Alexandre Selmer al naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Daar was hij o.a. bezig als soloklarinettist voor de Boston Symphony Orchestra, de Cincinnati Symphony Orchestra en tenslotte voor de New York Philharmonic Orchestra. Dan had ook hij besloten om een winkel te gaan openen. Vanaf dat moment verkocht hij de producten van zijn broer in de VS (NY). Pas in 1918 ging hij terug naar Parijs om samen met zijn broer het familiebedrijf te leiden. De leiding van de winkel in New York liet hij toen over aan Geoge Bundy. Hij heeft toen ook de Amerikaanse aandelen van Selmer gekocht en het Selmer U.S.A. genoemd.

Het verschil tussen de vestigingen in Frankrijk en VS

Het Franse bedrijf produceerde voornamelijk hoogwaardige en dure instrumenten voor professionele musici. In de vestiging in Vs werden meer instrumenten aangeboden voor scholieren en amateurs. Met de serie "Bundy Resonite 1400" had Selmer U.S.A. groot succes. Toen profiteerde dit bedrijf ook van een baby boom der jaren 70. Selmer naam toen ook andere bedrijven over zoals Vincent Bach, Glasel String Instrument Service, Ludwig-Musser, Lesher Woodwind Company. Selmer Industries, de holding van de Selmer Company naam 1995 de onderneming Steinway Musical Properties over. Ze gaven de firma de nieuwe naam Steinway Musical Instruments, Inc.. Nog steeds staat Selmer voor top houten blazers, saxofoons en klarinetten. Talrijke beroemde Jazz musici zoals John Coltrane, Benny Goodman, Coleman Hawkins, Louis Armstrong en Harry James gebruikten met voorkeur de instrumenten van Selmer.