0
Onze megastore Service Contact
Blaasinstrumenten
  • Trompetten
  • Trombones

  • Signaalhoorns

  • Rieten en Accessoires

Merk Kühnl & Hoyer Serie
  • Malte Burba

  • Sella

  • Topline

Kühnl & Hoyer

Een traditieverhaal van Kühnl & Hoyer met meer dan 50 jaar ervaring in de instrumentenbouw met de modernste fabricagemethodes, langjarige productielijnen en een hoog gekwalificeerde ontwikkelingsafdeling garanderen een precieze stemming, lichte respons, perfecte intonatie en de beste afwerking van de Kühnl & Hoyer instrumenten.
De traditieonderneming met het hoofdkantoor in het Bayerse Markt Erlbach bestaat sinds 1948 en werd opgericht door Adolf en Josef Kühnl en Emil Hoyer na hun verdrijving uit het Sudetenland. Naast reparaties begon Kühnl & Hoyer ook bekerblaasinstrumenten, zoals trompetten met Perinetventielen, te maken, die op basis van hun zeer deugdelijke handwerk-kwaliteit snel een grote geliefdheid verkregen. In 1991 kreeg de firma de Duitse Muziekinstrumentenprijs voor de tenortrombone Kühnl & Hoyer 139 GF en twee jaar later dezelfde prijs voor de bes-trompet Kühnl & Hoyer ‘Sella G’. In samenwerking met professor Branimir Slokar ontstond in 1995 de Slokar Kühnl & Hoyer trombone-serie. Samen met de Nederlandse Jazz-trombonist en docent aan het conservatorium in Hilversum Bart van Lier, werd in 1996 een moderne trombone, speciaal voor Jazz en Bigband maar ook voor symfonische inzet, ontwikkeld. Ook in het jaar 2000 verkreeg Kühnl & Hoyer de Duitse Muziekinstrumentenprijs, dit keer voor de bes-bariton Kühnl & Hoyer 79/4 G en een jaar later opnieuw voor de tenortrombone Kühnl & Hoyer Bolero F/L.
Kühnl & Hoyer wordt nu, in de derde generatie, geleid door Dieter Kühnl. De ontwikkeling van nieuwe instrumenten, evenals aanpassingen aan de bestaande modellen worden door Kühnl & Hoyer in nauw contact met muzikanten en muziekpedagogen doorgevoerd. Daarnaast worden alle suggesties meegenomen en de omzetting naar instrumenten vindt plaats met behulp van de modernste computergestuurde meet- en stelapparatuur. Elk instrument verlaat de fabriek pas na een uitvoerige kwaliteitscontrole.