0
Onze megastore Service Contact
Blaasinstrumenten
Merk Buffet Crampon Serie
  • Prodige

Buffet Crampon

Sinds 1825 produceert Buffet Crampon hoogwaardige houtblazers. De onderneming is het bekendst door zijn klarinetten maar zij maakt ook fluiten, hobos, saxofonen en fagotten.

De Franse Firma Buffet Crampon werd door Denis Buffer-Auger in Parijs opgericht. In 1825 opende de Franse instrumentenbouwer in Parijs een werkplaats voor blaasinstrumenten. Doo zijn eigen uitvinding, een klarinet met 13 kleppen, werd hij in het muziekwezen snel bekend.

In het jaar 1830 nam zijn zoon, Jean Louis Buffet het bedrijf over. Deze trouwde in 1836 met Zoé Crampon en de nieuwe bedrijfsnaam was geboren. Het bedrijfsloge stamt uit 1844. De oom van Jean-Louis kende klarinettiste Hyacinthe Klosé, een virtuose, die aan het Parijse Conservatorium studeerde. De bouwer en muzikante werkten nauw samen. Zij namen het concept van de bewegende ringkleppen welke door de Duitse Theobald Böhm was ontworpen voor de fluit over en gebruikten het voor de klarinet. De systeem kwam in 1839 voor het eerst op de markt en werd door vele muzikanten snel geaccepteerd.
Als gevolg van de immer stijgende vraag, werd in 1850 de Buffet Crampon fabriek gebouwd in Mantes la Ville. In 1866 verscheen de eerste saxofoon van dit huis. Ondertussen heeft Buffet Crampon veel prijzen gewonnen met haar instrumenten.


in 1918 begon het bedrijf met het aanboren van de Amerikaanse markt en binnen de kortste keren was zij bekend als een wereldwijde, professionele fabrikant. Robert Carrée, een zeer getalenteerde akoesticus, ontwikkelde meerdere boringen voor Buffet Crampon: in 1950 de R13 boring en in 1975 de RC boring. Aan de hand van deze boringen werden de professionele Festival en Prestige modellen ontwikkeld. In 1994 ontwikkelde het onderzoeksteam van Buffet Crampon een innovatief materiaal: Green-Line. Dit bestaat voor 95% uit Grenadillhout-snippers, 2,5% koolstofvezel en 2,5% epoxyhars. Klarinetten van dit materiaal hebben dezelfde akoestische eigenschappen als massief houten klarinetten, maar zijn minder gevoelig voor temperatuurwiseelingen en wisselende atmosferische omstandigheden. Heden ten dagen worden de Green-Line instrumenten van Buffet Crampon wereldwijd door professionele Klarinettisten en Hoboïsten gespeeld.