0
Onze megastore
Service
Contact
Franz Bassguitars Sirius Fretless

Franz Bassguitars Sirius Fretless · Basgitaren

 (De volgende 1 artikelen tonen.)
Display als
rooster
lijst
Sorteren:
Basgitaren
  • Fretloze Basgitaren

  • Premium bassen

  • 5-snarige Basgitaren

Merk Franz Bassguitars Serie Sirius Fretless

Franz Bassguitars Sirius Fretless

Deze kleine maar fijne bassmederij komt uit het prachtige Oberfranken. Begonnen als een traditioneel meester-timmermansbedrijf in de derde generatie, had eigenaar Xaver Tremel op een dag een bas in zijn hand en het ging over hem. Vanaf dat moment besloot hij niet alleen tafels, stoelen en banken te bouwen voor de regio zoals zijn grootvader Josef ooit deed, maar zich ook te verdiepen in het onderwerp (bas) gitaarbouw.
Jaren later zijn de resultaten, minutieus vervaardigde unieke exemplaren door ambachtslieden, opmerkelijk. Voornamelijk regionale bossen zoals B. els uit het Zwarte Woud of hars en eik uit de Spessart, wat naast het mooie en belangrijke aspect van duurzaamheid van grondstoffen het geheel niet alleen een mooie lokale uitstraling geeft, maar ook perfect past in dit basconstructie en klankconcept.

De Merak-serie is de Opper-Frankische interpretatie van een levendige 4-snaar met een directe, knokige toon en veel attack. In combinatie met een mooie hals, PJ-fittingen en uitstekend vakmanschap, zijn deze instrumenten erg leuk.