0
Onze megastore Service Contact
Franz Bassguitars Merak

Franz Bassguitars Merak · Basgitaren

 (De volgende 6 artikelen tonen.)
Display als
rooster
lijst
Sorteren:
Basgitaren
  • Elektrische Basgitaren

  • Modern Basgitaren

  • Premium bassen

  • 5-snarige Basgitaren

Merk Franz Bassguitars Serie Merak

Franz Bassguitars Merak

Deze kleine maar fijne bassmid komt uit het mooie Oberfranken. Begonnen als een traditioneel timmerbedrijf in de derde generatie, had eigenaar Xaver Tremel op een dag een bas in zijn hand en het ging allemaal om hem. Vanaf dat moment besloot hij om niet alleen tafels, stoelen en banken voor de regio te bouwen, zoals zijn grootvader Josef ooit deed, maar ook om meer te weten te komen over de (bas) gitaarconstructie.
Jaren later zijn de resultaten, zorgvuldig vervaardigde eenmalige items van een meesterhand, opmerkelijk. Regionale houtsoorten zoals hout worden voornamelijk gebruikt. B. Els van het Zwarte Woud of Harz en eik van de Spessart, die naast het mooie en belangrijke aspect van de duurzaamheid van grondstoffen niet alleen het geheel een mooie lokale verflaag geeft, maar ook perfect past in dit basconstructie- en klankconcept.

De Merak-serie is de Opper-Frankische interpretatie van een levendige 4-snaar met een directe, benige toon en een goede attack. In combinatie met een prachtige hals, PJ-apparatuur en uitstekende afwerking zijn deze instrumenten erg leuk.