0
Onze megastore
Service
Contact
BC Rich

BC Rich · Basgitaren

 (De volgende 1 artikelen tonen.)
Display als
rooster
lijst
Sorteren:
Basgitaren
  • Elektrische Basgitaren

  • Heavy-Basgitaren

Merk BC Rich

BC Rich

B.C. Rich


Het bedrijf B.C. Rich maakt hoofdzakelijk elektrische gitaren en -bassen. In de jaren 70 maakten zij ook hoogwaardige klassieke gitaren. Het geluid en design van B.C. Rich zijn in de eerste plaats dat van een Heavy Metal gitaar. Pertinent aanwezig op de B.C. Rich instrumenten is altijd het initiaal R op de headstock. De gitaren en bassen hebben doorgaans een hoekige, spitse en agressieve vorm waardoor zij opvallen naast een 'gewone' gitaar.

Kerry King, een van de gitaristen van de Trash Metal band Slayer speelt B.C. Rich en heeft bijgedragen aan de bekendwording van dit merk. Andere bekende artiesten die op B.C. Rich spelen, zijn bijvoorbeeld: Aerosmith (Gitarrist Joe Perry), Animal, Anthrax, Bolt Thrower Coal Chamber, Death, Deicide, Abbath von Immortal, Jeff Cook, King Diamond, Kiss, Eric Griffin L. A. Guns, Lita Ford, Mara Fox, Max Cavalera, Metallica, Mick von Slipknot, Mitch Perry, Morbid Angel, Motley Crue, Neil Murray, Poison, Rick Derringer, Slash, SOULFLY, Static X, Tony MacAlpine, W.A.S.P. Pat O`Brien(Cannibal Corpse).

B.C. Rich instrumenten staan bekend om hun hoge kwaliteit, opvallend design en unieke klank. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer en maar gitaristen kiezen voor B.C. Rich!