0
Onze megastore
Service
Contact
AKG

AKG

 (De volgende 31 artikelen tonen)
Display als
lijst
Sorteren
Categorie
Merk AKG Serie
  • C-Klassiker

  • Drumset

  • MicroMic

AKG

Het bedrijf AKG geldt wereldwijd als een van de leidende fabrikanten van hoogwaardige microfoons, hoofdtelefoons en draadloze microfoonsystemen. Al tientallen jaren hebben wij de producten van AKG in ons assortiment. Telkens opnieuw overtuigt de fabrikant met fantastische product-ideeën.

Geheel volgens het bedrijfsmotto 'Believe in Your Passion' stoppen ze bij AKG naast meer dan 50 jaar know-how, liefde voor detail en het streven om dingen beter te maken, in de ontwikkeling en baanbrekende productie van microfoons en hoofdtelefoons. Talloze onderschijdingen en meer dan 1400 internationale patenten bevestigen dit.

AKG werd in 1947 opgericht als Akustische und Kino- Geräte GmbH in Wenen en ontwikkelde zich van tweemans-bedrijf (Dr. Rudolf Goerike en Ing. Ernst Pless) tot in de vroege jaren 90, tot wereldwijde ondernemen met drie dochterondernemingen (Duitsland, USA, UK), investeerders (Duitsland, UK, Frankrijk, Japan en India) en 104 vertegenwoordigers in alle landen van de wereld.

Tot 1975 was het bedrijf in privébezit van de twee oprichters. AKG heeft sindsdien vele eigenaars en bedrijfsvoeringen meegemaakt wat de expansiepolitiek en zelfs het productgamma wezenlijk heeft beïnvloed. Sinds 1997 zit het hoofdkantoor van AKG Acoustics GmbH in Wenen. AKG is wereldwijd een van de leidende producenten van elektroakoestische producten.

De firma dankt zijn reputatie op de eerste plaats aan hoogwaardige microfoons, hoofdtelefoons en apparaten voor professioneel gebruik zoals voor omroepen of studio's. Een andere belangrijke tak van de productie is het gebied Industrie en Telecommunicatie.

Sinds 2004 is AKG Acoustics een deelonderneming van de Harman International Group die ook andere grote namen omvat zoals JBL, Infinity, Pyle, Becker Radio, Harman Kardon, Studer, Lexicon, Soundcraft, Digitech, Crown, dbx, BSS Audio en DOD.