0
Onze megastore Service Contact
Ableton

Ableton

 (De volgende 4 artikelen tonen.)
Display als
rooster
lijst
Sorteren:
Categorie
  • DJ Gear

  • Studio & Recording

Merk Ableton

Ableton

De geschiedenis van Duitse Ableton is een schoolvoorbeeld voor andere beginnende bedrijven. Nog tijdens de ontwikkelingsfase won Ableton in 1998 de hoofdprijs van de Gründerwettbewerb Multimedia van het ministerie van wetenschap en kon door de hulp van het FUTOUR-financiering de oprichting van het bedrijf betalen. De NV Ableton werd opgericht door informaticus en gepassioneerd muzikand Gerhard Behles (Monolake) en Bernd Roggendorf, een uitstekende analyticus. Beiden werkten samen bij het Berlijnse Native Instruments. Hun doel was software ontwikkelen die het mogelijk maakte om de computer, de studio, het podium op te nemen en live te improviseren.

Een grote stap was om begin 2000 de huidige commerciële boord Jan Bohl in het team op te nemen. Door hem kon de NV Ableton, in een financieel zware tijd, kapitaal voor de oprichting verkrijgen. In mei 2001 lukt het Ableton om investeerders voor zich te winnen. In samenwerking met het Innovationsfond des Landes Berlin en de Technologie-holding, stond hun genoeg geld ter beschikking om de internationale markt aan te boren.


Het streven van Ableton is muzikanten software te bieden zodat ze zich niet meer om de techniek hoeven te bekommeren, alleen maar om goed geluid. Eind 2001 lanceerde Ableton de eerste software: Ableton Live 1, de eerste wereldwijde live-klasse Audio Sequenzer, die veelzijdige mogelijkheden Sound Design biedt. Het product maakte van de computer een min of meer zelfstandig muziekinstrument.
Onderwijl bleeft Ableton zijn software verbeteren en verfijnen en onlangs brachten ze het negende deel uit de serie: Ableton Live 9 uit. Ableton hoeft zich tegenwoordig niet meer achter traditionele Sequenzers te verschuilen!


Onder de prominente gebruikers van Ableton tellen zich onder andere Hollywood-filemuziekmaker Hans Zimmer, DJ Richie Hawtin, de Black Eyed Peas, Monolake, Akufe,Modeselektor, Kid Beyond, Coldcut, Mogwai, Sam Fogarino, Billy Bush, Nine Inch Nails, Daft Punk, DJ Krush, Jeff Rona, Pete Tong, Scanner, Darren Price, Tom Salta, Sasha, Telefon Tel Aviv, Richard Devine, Dust Brothers maar ook het Berlijnse Ensemble en het Burg-Theater in Wenen.